ROL positief over borrelbussen

Ook dit jaar rijden tijdens carnaval borrelbussen ’s nachts vanuit Maastricht in diverse richtingen. Het ROL heeft positief gereageerd op een adviesaanvraag daarover van Veolia.

4420322691_3947a242bd_oMet de nachtborrelbussen kunnen carnavalsvierders uit de omgeving van Maastricht en uit de regio ’s nachts veilig thuis komen. De borrelbussen rijden zaterdag-, zondag-, maandag- en dinsdagnacht. De inzet van de nachtborrelbussen is een initiatief van de gemeente Maastricht en Veolia Transport Limburg. Met de inzet van de nachtborrelbussen willen de gemeente Maastricht en Veolia Transport de carnavalsvierders die in Maastricht gaan stappen een mogelijkheid bieden op een veilige thuisreis.

Soorten bussen en prijzen

Veolia zet STADSborrelbussen in en REGIOborrelbussen. De STADSborrelbussen rijden richting Nazareth, Rothem, Randwyck, Biesland en Oud-Caberg. De REGIOborrelbussen rijden richting Heerlen, Sittard, Sibbe, Vaals en Gronsveld. Alle borrelbussen vertrekken vanaf de Boschstraat/’Festivillage. Voor de borrelbussen zijn speciale kaartjes nodig. Losse kaartjes zijn tijdens carnaval alleen verkrijgbaar bij de chauffeur van de borrelbus. Een STADSborrelbuskaartje kost € 4,00, een REGIOborrelbuskaartje € 7,50.

Kaartjes STADSborrelbussen voordeliger in de voorverkoop

Kaartjes voor de STADSborrelbussen zijn tegen een voordeliger tarief ook verkrijgbaar in de voorverkoop. U betaalt dan € 3,50 per dag of € 12,00 voor een set van 4 kaartjes voor 4 dagen. Bovendien zijn de STADSborrelbuskaartjes uit de voorverkoop inclusief een heenrit naar de stad met de reguliere lijndienst. De STADSborrelbuskaartjes zijn tot en met zondag 31 januari te bestellen in de Veoliawebshop en van maandag 18 januari tot en met vrijdag 5 februari te koop bij het Veolia Servicepunt in Maastricht (t.o. busstation). Kaartjes voor de REGIOborrelbussen zijn niet verkrijgbaar in de voorverkoop.

Kijk voor de tijden op www.veolia-transport.nl.

ROL positief over borrelbussen