Internationale treintickets bij Arriva

Het is alweer een hele tijd geleden dat men voor de koop van een internationaal treinticket terecht kon bij de loketten van NS International. Deze loketten trof men o.a. aan op de stations van Heerlen en Maastricht en sloten eind jaren negentig definitief hun deuren.

Wilde men daarna een kaartje kopen om met de trein naar bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk, België of Frankrijk te reizen, dan kon men terecht op de site van NS International, bij een aantal reisbureaus, de loketten van de Deutsche Bahn op het station Aachen Hbf of bij de Treinreiswinkel in Leiden en Amsterdam.

Hoewel tegenwoordig vele internationale vervoerbiljetten en zitplaatsreserveringen via de sites van diverse Europese spoorwegmaatschappijen geboekt kunnen worden, geven een groot aantal reizigers er toch de voorkeur om naar een reisagentschap te gaan.

Behalve de verkoop van een internationaal vervoerbewijs kan de medewerker daaraan voorafgaand ook de reiziger informeren over de reismogelijkheden, de tarieven en over eventuele speciale acties.

Na jarenlange afwezigheid van verkooppunten voor internationale tickets is Rover-Limburg verheugd over het feit dat deze service sinds kort door Arriva geboden wordt en wel bij de servicepunten van deze vervoerder in Maastricht, Heerlen, Sittard, Roermond, Venlo en Nijmegen.

Bij deze servicepunten kunt u terecht voor het boeken van een treinreis met de ICE naar bijvoorbeeld Frankfurt (Main), Berlijn, München, Wenen of Zürich of naar de vele andere bestemmingen in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. Daarnaast kunnen bij de vermelde verkooppunten van Arriva ook tickets geboekt worden voor treinreizen naar vele Europese steden. Vervoerbewijzen zijn uiteraard ook via de website van de Deutsche Bahn verkrijgbaar.

 

Internationale treintickets bij Arriva