Beperkt treinverkeer naar Kerkrade en Herzogenrath

Vanaf komende zaterdag rijden er de gehele dag tussen Heerlen en Herzogenrath en in de late avonduren geen treinen tussen Heerlen en Kerkrade.

In onderstaand overzicht ziet u gedurende welke dagen en uren er geen treinverkeer mogelijk is op de zojuist vermelde trajecten.

  1. Heerlen-Herzogenrath. Vanaf zaterdag 1 december vanaf 21.50u. t/m zaterdag 8 december
  2. Heerlen-Kerkrade. Zaterdag 1 december vanaf 22.35u., van zondag 2 december t/m vrijdag 7 december vanaf 21.05u. en zaterdag 8 december vanaf 22.35u.

Op de dagen en uren dat er geen treinverkeer mogelijk is worden reizigers per bus vervoerd en bent u afhankelijk van uw bestemming 15 tot 30 minuten langer onderweg.

Voor meer informatie over het treinvervangend vervoer (dienstregeling en locaties bushaltes) verwijzen wij u naar de sites https://www.arriva.nl/limburg/reisinformatie/werk-aan-het-spoor.htm

De beperkingen van het treinverkeer heeft mogelijk grotendeels te maken met de laatste voorbereidingen ten behoeve van de start van de rechtstreekse treinverbinding tussen Maastricht en

Aachen Hbf. Want zoals bekend gaat deze trein (RE 18) met ingang van 9 december 2018 eenmaal per uur tussen de zojuist vermelde steden rijden en zal onderweg stoppen te Meerssen, Valkenburg, Heerlen, Landgraaf, Eygelshoven Markt, Herzogenrath en Aachen West. En moet men normaliter voor een reis naar het buitenland een internationaal vervoerbewijs kopen, met de trein van Arriva reist u met de OV-chipkaart naar Herzogenrath, Aachen West en Aachen Hbf en dan checkt u op de stations  gemakkelijk uit en in.

In verband met de introductie van deze nieuwe treinverbinding biedt Arriva op zondag 16 december de mogelijkheid om gratis met deze trein te reizen tussen Maastricht en Aachen Hbf.

Voor meer informatie over de verkrijgbaar van het gratis vervoerbewijs, alsmede de dienstregelinginformatie van de sneltrein tussen de Limburgse hoofdstad en de Domstadt en de tarieven die gaan gelden voor deze internationale treinverbinding, verwijzen wij u naar de site

https://www.arriva.nl/a/verleg-je-grenzen-met-arriva-1.htm

Reizigersoverleg Limburg hoopt dat de hierboven genoemde internationale sneltrein van Arriva binnen een niet al te lange termijn gaat doorrijden naar het station Liège-Guiilemins.

Beperkt treinverkeer naar Kerkrade en Herzogenrath