Arriva draagt bij aan schoner milieu Limburg

Ze rijden al een tijdje in Maastricht; de elektrische bussen van Arriva. De eerste stadslijn die met elektrische bussen reed was lijn 3. Vanaf 9 december 2018 is het aantal lijnen waarop Arriva elektrisch materieel inzet uitgebreid naar 5.

Naast lijn 3 worden nu ook de lijnen 1, 2, 5 en 6 met zero-emissie bussen gereden. En de opmars van deze milieuvriendelijke voertuigen zal in de komende periode toenemen. Op korte termijn zullen ook de Maastrichtse stadsbuslijnen 4 en 9 en de streekbuslijnen 20 en 36/37 met meeraangehaalde type bussen gereden worden; buslijn 20 en 36/37 is de verbinding tussen Kerkrade Bleijerheide via Heerlen en Brunssum naar Sittard. Maar ook in Sittard, Venlo en Venray zal de elektrische bus de diesel variant uit het straatbeeld doen verdwijnen.

Onder het toeziend oog en na een toespraak van gedeputeerde Mackus en wethouder Krabbendam van de gemeente Maastricht werd op 12 maart in de garage van Arriva aan de Korvetweg te Maastricht het startschot gegeven voor de ingebruikname van de elektrische bus.

Na de ceremonie gingen de genodigden in een elektrische bus naar een oplaadlocatie om zich om de hoogte te laten stellen over het laadproces.

Arriva draagt bij aan schoner milieu Limburg